lørdag den 31. marts 2012

Første færdige doily.





Igår blev Magnus desværre syg med opkast, hvilket resulterede i, at jeg måtte blive hjemme med ham, mens resten af familien var inviteret i byen hos venner....øv!! Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.... Mens jeg hyggede om patienten, kastede jeg mig ud i endnu en hæklet doily (den forrige ligger stadig på stand by....den var måske lidt for svær til mine evner.....) og jeg kunne simpelthen ikke gå i seng før den var færdig....og det blev den - jubii!!!!!

fredag den 30. marts 2012

Påske reder.


DIY påske reder. 

I løbet af de sidste par uger, har jeg lavet lidt påske forberedelser med mine kære dagplejebørn. Vi har malet flamingo æg, malet bitte små fletkurve (til chokolade æg), fundet grene i skoven og samlet mos.  

Idag skulle skulle vi så samle det hele til en rede, de kunne få med hjem til påsken. og de blev simpelthen SÅ søde!!!

Her kommer en DIY, hvis nogen måtte være interesseret :0)

Saml en bunke grene af hængebirk. Helst friske, da det gør det MEGET nemmere at forme rederne. 

Tag nogle løgplanter og del dem. 

Saml mos. 

Form en rede af grenene. Det gør ikke noget der er nogen der stritter lidt.

Nu skal du bruge et stykke fedtpapir, som gerne må rives af - snor og saks. Jeg ville egentlig have brugt noget mere brunligt natursnor, men jeg havde ikke mere ;0)

Pak løget ind i fedtpapir og bind snoren stramt omkring.

Placer løget i reden og fyld op med mos.

Nu kan du lægge alverdens fyld på som pynt. 
Et hjemmelavet påskeæg.....

Mine hæklede påskeæg.....



Eller børnenes pynt, som i dette tilfælde er mine dagplejebørns æg og kurve.

Kan fint bruges som værtindegave, den er nem at lave og kan sagtens stå ude, hvis man ikke putter alt muligt malet diller daller på :0)

Rigtig god påske til jer alle.





torsdag den 29. marts 2012

Min første Doily - Al begyndelse er svær!


Hader bare når jeg ivrigt hækler derud af og pludselig når til noget i opskriften, som jeg bare ikke fatter..... Faldt igår over en blog FYLDT med "Doilyer".....(som jeg ikke anede hed sådan) og MÅTTE bare prøve at lave sådan en.....i påskefarver selvfølgelig. Men pyha.....det er skisme da svært. Har slet ikke tålmodighed til at vente til jeg skal mødes med mine strikketøser engang efter påske, så de kan hjælpe mig videre, så jeg må have det med på påskeferie og håbe min mor kan hjælpe mig videre, men iiiiiiiihhhhh hvor er det altså irriterende, når man er kørt fast!

Kender I det?




 Ja så langt er jeg så kommet med mine hæklede æg.... Der er stadig plads til flere i skålen, så jeg laver lige et par stykker mere ;0)





mandag den 26. marts 2012

Krea weekend.


Der har været gang i kreativiteten de sidste par dage, så her kommer et lille udpluk i ord og billeder :0)

I sidste uge gik jeg igang med at lave lidt påskepynt og inspireret (tyv stjålet) fra Muselberg, fandt jeg et par søde hæklede kyllinger, som jeg kastede mig ud i :0) de var nemme, så det blev til et par stykker og har endnu en der ligger og bare skal syes sammen..... Det blev også til et par æg (fra karenklarbaeksverden) og flere er på vej..... Håber der kan blive til en hel skål på et tidspunkt.



I fredags fik jeg også lavet perleskåle med mine 5 dagplejebørn. En smule stressende med 5 børn på 2-2½ år, men med lidt køkultur så gik det og de var så stolte af deres gaver til far og mor. Synes de blev rigtig fine med et lille fyrfadslys i :0) 


 Igår lavede jeg denne sjove vase af en masse pinde, som mine dagplejebørn altid slæber med hjem, når vi er i skoven. Jeg har knækket pindene i tilfældige længder og limet dem på et syltetøjsglas med en limpistol. En sjov og anderledes vase, som står fint sammen med påskeliljerne. 


Katrine kom hjem med disse sjove påskeæg, som hun havde lavet hos en kammerat. De er lavet i Foam Clay og er egentlig ret søde og sjove :0)  


Og til slut et par forårs billeder fra mit spisebord.






søndag den 18. marts 2012

Halsrør :0)

Sikke da et møgvejr det har været idag......
Men på trods af det, gik et par veninder og jeg alligevel en lang tur om søen idag. Godt våd, vendte jeg hjem efter en times tid i skoven og besluttede hurtigt, at det vidst blev en indedag resten af dagen. Så jeg satte mig ved symaskinen og fik syet et halsrør til Magnus. Han kan ikke fordrage at få lynet jakken op i halsen og han nægter pure at gå med halsedisse, for de klør.....så selvom foråret står for døren,   syede jeg et rør i jersey, som han så kan trække over hovedet, de dage det stadig er lidt køligt. Han tog det straks på og sad med det indenfor resten af dagen :0)






Giveaway hos Basilmus.




Jeg startede som blogger den sidste dag i det gamle år......altså d. 31. dec 2011 og har derfor ikke haft min blog så længe. Jeg har længe tænkt på at lave en Giveaway.....men hvornår er tiden inde til det og hvad skulle min giveaway være? Jeg har derfor besluttet at gaven skal bestå af nogle af mine hjemmelavede smykker -  1 par ørestikker, 1 par store stjerner på creol og 1 armbånd + et dejligt orkidé duftlys og en rulle bastbånd (som jeg selv bruge til at pakke gaver ind med - du har måske en anden idé til det :0)

Jeg trækker vinderen, når jeg når 50 faste læsere :0)

Reglerne er som I kender dem:

1 lod: Skriv en kommentar her på bloggen.
2 lodder: Skriv en kommentar og bliv fast læser.
3 lodder: Skriv en kommentar, bliv fast læser og link til min blog (lån gerne billedet).

Håber I har lyst til at være med :0)


Giveaway hos Mille, som har bloggen http://millesrutchebane.blogspot.com/2012/03/min-frste-give-away.html
Du kan stadig nå at være med :0)

Kamera flip


Jeg går helt amok med mit kamera for tiden og knipser alt hvad jeg kan komme i nærheden af ;0) 
Det er simpelthen så fedt at tage billeder.....jeg elsker at finde et godt motiv og nyder bagefter at side ved computeren og redigere dem.....omend jeg er lidt af en tumpe på det område.....men jeg øver mig i redigering og bliver bedre gang for gang. 

Her er lidt billeder fra aftens madlavningen igår....de afspejler meget godt vores weekend madlavning, hvor der er tid til hygge, et glas vin og kræsen for maden :0) Menuen bestod i øvrigt af lammekølle, flødekartofler og en lækker "sommer" salat :0)




Jeg har forøvrigt fået denne lækre bog af min konsulent, som tak for hjælpen med at lave en workshop om det at være "Grøn dagplejer" og lære børn om naturen. Glæder mig til at bruge den :0) Her er et par billeder fra bogen.....








fredag den 16. marts 2012

The story of my day.

Wow........sikke en fantastisk dag!!!!! 


Solen har skinnet fra en skyfri himmel og jeg har været i haven hele formiddagen. Til middag kom Katrine hjem fra skole med denne lille søde buket, som hun havde plukket på naturstien på vej hjem. 


Billederne afspejler min dag......og mere godt er i vente. Jeg skal nemlig på hyggetur og i biffen med min mand. 


Dejlig start på weekenden :0)


torsdag den 15. marts 2012

Minder om bedstemor

For et par måneder siden sad jeg og snakkede med min mor om gamle ting og loppefund og i den forbindelse sagde jeg, at jeg ledte efter en gammel dukkevogn, hvortil min mor udbrød "Jamen sådan en HAR du da oppe på loftet".... Så sammen hev vi stigen ned og begav os op på det støvede gamle tomme loft og fandt ganske rigtigt en gammel brun dukkevogn i læder. Lidt gået i stykker, men ganske fin og sød. Tænk....jeg anede ikke den var min :0) Men min mor kunne så fortælle, at min bedstemor fik den da hun var barn og havde gemt den til sine egne børn. "Desværre" fik hun kun drengebørn, så den kom til at stå meget længe før der kom en lille pige på gården.....nemlig mig ;0) Hun syntes selvfølgelig jeg skulle have den, selvom min mor syntes det var synd at give mig den, hvis jeg nu kom til at ødelægge den.....men nej, den skulle jeg bestemt have :0) Så det er nok også derfor den faktisk er gået lidt i stykker, men pyt, den er så fin og jeg tænker på min bedstemor, når jeg ser den stå her i min stue.
I december lå ungernes pakkekalender i den, men nu har den fået en af mine yndlingsblomster, Hortensiaen i og står så fin og forårsagtig der og stråler.


mandag den 12. marts 2012

Green Gate


Må simpelthen lige vise mine nye æggebægre, som jeg fik af en veninde lige før jeg tog på skiferie :0) 


Jeg elsker Green Gate og fik i julegave af gamle oldefar 4 Green Gate latte kopper i multi colour stars, som jeg bare ELSKER og ofte bruger :0)


En masse forskelligt


Hold da op hvor er det længe siden jeg har skrevet på bloggen…..det må vel være et par uger og en skiferie siden ;0)
Men blandt udskiftning af vinduer og døre i hele huset og en tur til Norge, er det da blevet til lidt syslerier også. 4½ time før jeg skulle op og køre på skiferie MÅTTE jeg bare lige nå at sy et par bukser færdig til Magnus, så ud på de sene nattetimer fik jeg disse bukser færdige og er vildt godt tilfreds med resultatet. Det er første gang jeg syr bukser med lommer, så jeg havde lidt problemer med at finde ud af hvor jeg skulle sætte dem (altså højdemæssigt), men jeg synes selv de er blevet rigtig fede. Valgte at sætte reflekspiping rundt om lommerne og det giver faktisk en fed effekt.



Dagene op til skiferien hæklede jeg som en gal for at lave pandebånd til Katrine og jeg. Men uanset hvordan jeg hæklede det første, så blev jeg aldrig rigtig tilfreds :0( Det har været trevlet op 3 gange og til sidst endte jeg med at gå en nål ned, da jeg syntes det blev for stort…. Men nu ligger det så her og mangler egentlig bare at blive syet sammen. Katrines valgte jeg at strikke…..og det mangler egentlig også bare at blive syet sammen og få sat knapper på.


Lidt dårlige billeder....

Jeg har også arbejdet lidt mere på min pude med oldemorlapperne....det går langsomt, men skrider heldigvis fremad :0) Om et par dage kommer mine kreaveninder på besøg og så skulle jeg helst være færdig.....altså med at hækle alle lapperne sammen ;0)


Sådan så det ud for et par uger siden og sådan ser det faktisk stadig ud.....næsten. Jeg har fået hæklet dem sammen i 4 lange baner og har hæklet 2 af banerne sammen, så jo.....jeg føler enden er nær ;0)