mandag den 30. april 2012




Sidder og nørkler med forsiden til en ny pude. Mon det skal være min næste giveaway?  

lørdag den 28. april 2012


Gok Gok….

Lige før påske faldt jeg over et indlæg hos Mamma Mias Verden  , som solgte "påske"æg i plast. Jeg var en af de heldige, som var hurtig på tasterne og fik fingre i dem, før de blev udsolgt. Det er plastik æg, som åbnes på midten (samme princip som når man åbner Kinder æg) og så er de beregnet til at fylde med små herligheder til ungernes madpakker. Og selvom påsken for længst er overstået, er vi slet ikke trætte af æg endnu....så de bliver flittigt fyldt, når der smøres madpakker og ungerne elsker at åbne og se hvad æggene gemmer på :0) 

 Æggene er på størrelse med et alm. æg.

Det er kun fantasien der sætter grænser....
(og børnehavens meget strenge regler)


fredag den 27. april 2012

Knit me :0)


For nogle uger siden viste jeg min svigerfars gamle værktøjskasse, som jeg var i tvivl om jeg skulle male og bruge til alt mit bomuldsgarn...... Nu har jeg så endelig besluttet mig og den BLEV malet og garnet er allerede flyttet ind. Jeg er rigtig godt tilfreds med resultatet og så er den unik :0)




Elsker bare de utallige farvekombinationer.

Lidt lir på siden af kassen :0)



I siden er der plads til alle mine hæklenåle....

og mine strikkepinde :0)








mandag den 23. april 2012


"Kopcake"

Idag faldt jeg over et indlæg hos Nørkle Tøserne , som havde bagt en lynkage i en kop. Aaaahhhh tænkte jeg.....ka´ det nu virkelig passe, at det kun tager 5 min. fra man begynder til den kommer ud af ovnen???? Så ungerne og jeg satte os for at afprøve det.....og sørme om ikke det passede!!!! Hold da op..... Det er virkelig den nemmeste kage jeg nogensinde har bagt, og så smager den tilmed fantastisk godt.
Man rører dejen sammen i koppen og sætter den i microovnen i 3 min. og vupti, så er der nybagt kage :0) Og det gode ved det er, at man ikke bager mere end det man spiser, så det må jo nærmest betegnes som en slankende kage,......for jeg ville normalt have taget mere end ét stykke..... Har jeg ret? (okay, måske ikke)
Men det må da være det man kalder en "cupcake" :0)



Lad jer ikke snyde af billedet...... Den er VIRKELIG lækker og nem :0)

I får lige en opskrift:
4 spsk mel
4 spsk sukker
2 spsk cacaopulver
½ tsk bagepulver
Det blandes i koppen.
Tilsæt 1 æg
3 spsk olie
3 spsk mælk

Rør godt rundt, så der ikke er nogen klumper og bag den i microovnen på højeste varme i 3 min. Lad den køle lidt af i koppen, før den løsnes og hældes ud.

Bon appetit :0)

lørdag den 21. april 2012


Hæklet pude.

Som jeg skrev igår, har jeg desværre den dårlige vane at gå igang med alt for mange ting, hvilket tit resulterer i, at tingene ikke bliver helt færdige. Men nu har jeg sat mig for, at gøre nogle af alle mine hængepartier færdige. 

Idag fik jeg så (endelig.....fristes man til at sige) min hæklede pude færdig. Det er længe siden, jeg blev færdig med at hækle den og sy den sammen, men så lå den bare der og gloede på mig og gav mig dårlig samvittighed over at jeg ikke liiiiige fik syet et pudebetræk, som den skulle monteres på. Men det fik jeg så gjort idag og her er så resultatet :0)

Det gav lidt liv i den gamle gyngestol.




 På bagsiden er den bare helt sort med råhvid piping.

fredag den 20. april 2012


Pirat med badering......

Som sagt, er jeg fuldstændig vild med at hækle for tiden..... desværre ender det tit med at en eller anden detalje driller mig og så lægger jeg det fra mig og får aldrig gjort det færdig (virkelig dårlig vane jeg har). Men i forgårs begyndte jeg på en hæklet rangle i alle regnbuens farver. Jeg havde ikke nogen opskrift at gå efter (hvilket jeg ellers helst gør det i), så jeg hæklede et bredt stykke i en masse farver og syede det sammen til en pølse og fyldte pudefyld og cellofan i. Den er blevet rigtig fin synes jeg, men næste gang vil jeg hækle den rundt fra starten, så jeg ikke får den grimme syning indeni ranglen. 


Igår gik jeg så igang med et stykke babylegetøj mere......og sørme om ikke den også er blevet færdig (er jo nærmest inde i en god stime med at få ting gjort færdig)!! Det blev til en pirat, som jeg så hos Muselberg og den er bare blevet rigtig sød. Den har jeg også fyldt med pude fyld og cellofan, så den knitrer, når barnet leger med den :0) Ville have puttet en bjælle i, men jeg havde desværre ikke nogen. 




Så er der snart en pirat med en badering på vej til en lille fyr, der forhåbentlig bliver glad for den :0)


onsdag den 18. april 2012


Jeg begyndte i påsken så småt  på et enormt stort projekt, som lige nu virker MEGET langt væk. Min mor var igang med at hækle et stort slumretæppe i oldemorfirkanter og det blev jeg så misundelig på, at jeg straks gik hjem og fandt noget garn frem i skabet og selv gik igang med et næsten magen til :0) Det er egentlig ikke noget problem at hækle de 195 lapper der skal bruges, men at få hæftet enderne på dem er HÆSLIGT.......hvis du spørger mig ;0) Jeg hækler på livet løs og nyder at have det i hænderne mens jeg ser fjernsyn eller i en ledig stund ved middagsbordet, men for ikke  til sidst at ende med ALT for mange løse ender, hæfter jeg lidt undervejs......men gaaaaab hvor er det altså kedeligt. 

Men det skrider stille og roligt frem og jeg satser på at kunne lune min krop under tæppet til efteråret :0)



Sikke en masse dejlige Give aways der er igang i blogland for tiden :0) Jeg deltager i en masse og håber på det en dag bliver mig der løber rundt med armene over hovedet og jubler :0) Tjek denne Give Away ud hos http://mariesfabrik.blogspot.com/2012/04/giveaway.html?showComment=1333908968491#c3885888594512330804 , hun har en super fed en af slagsen igang :0)

tirsdag den 17. april 2012

Doily feber


Har vidst igentlig ikke fået vist alle de små doilyer jeg lavede i påsken.

Hold nu op......jeg gik fuldstændig amok med min hæklenål og kunne slet ikke styre mig. Måtte ind imellem tvinge mig selv ud af min gyngestol og få lavet lidt andet, men det var bare så hyggeligt at sidde der i min bedstemors gyngestol og hækle, mens ungerne spillede og hyggede sig :0) 

Her er nogle af de mange (farvestrålende) doilyer det blev til :0)





Tidsfordriv


Så gik der tiiiid med det.....vi fik no´et at bruge tiden til ( må gerne synges i bedste Tøsedrengene stil) 

Der bliver drukket en del kaffe her i vores hus (vi er jo 2 pædagoger) med 80-20 i Franks favør, så der hober sig en del Café Noir glas op, som jeg bruger til div. ting i mit køkken. 

Idag gik jeg så lidt amok med mit masking tape..... :0)




mandag den 16. april 2012

Haven....

Endelig kom der nogle gode dage med masser af sol, trods udeblivelse af varme.....men pyt, når bare solen skinner, bliver der tanket max op på overskudstanken :0) Det resulterede i, at jeg i sidste uge fik ordnet mine højbede og sået i dem. igår fik jeg så også lagt kartofler, så nu må der gerne komme masser af varme, så mine små planter hurtigt kan titte frem :0)


 Kasserne er sået til og markeret med fine nye skilte.

Også drivhuset blev gjort rent og står nu fyldt med små og store potter.

De fleste er så småt begyndt at piple frem :0)

Lidt nye krydderurter.

søndag den 1. april 2012

Karse

Fik lige en lille sjov idé den anden dag.....Så jeg har sået karse i det gamle pap påskeæg, jeg fik af min mor sidste år. Desværre er chokoladen for længst spist, men nu står karsen så fint og venter på en dejlig æggemad her i påsken.





Sødt og pynter så fint i vindueskarmen :0)




Bon appetit :0)

Gammel lort eller loppefund?

Jeg fik engang denne gamle værktøjskasse af min svigermor, da vi ryddede op i hendes garage. Jeg havde store planer med den, men fik aldrig rigtig gjort noget ved den, så den kom til at stå i skuret og langsom fik manden lagt lidt værktøj i den og pludselig var den fuld.....  Men det ER altså MIN, så idag fik jeg ham til at tømme den, så jeg kunne få den ind og gjort den ren. Men nu er jeg blevet i tvivl om, hvad jeg skal bruge den til.... Min oprindelige tanke var at male den og plante blomster i den på min terrasse, men nu har jeg fået den idé, at tage den ind og bruge den til mit garn....når den altså er blevet malet :0)

Hvad siger I? Er det bare noget gammelt lort eller kan den shines op og bruges til noget?





Er den ikke lidt sjov? Kan lige se den for mig......hvidmalet med noget skrevet på siden, en masse farvestrålende garn og plads til alle mine strikkepinde og hæklenåle i de små huller langs siden.