fredag den 29. juni 2012

Slanke-is og kager


Jeg har længe arbejdet på en lille platte af søde sager. Ikke fordi de tager lang tid at lave, men fordi jeg har lavet alt muligt andet i mellemtiden og derfor ikke synes der var nok at vise frem ;0) Men nu er der kommet en lille lækker platte ud af det, som står og pynter i min dagplejegang. Det er meningen, at børnene med tiden skal have dem at lege med, men indtil jeg får lavet rigtig mange, får de lov til at stå og pynte sommeren over :0) Og det bedste af det hele er jo, at de ikke feder......men til gengæld heller ikke smager så godt som originalen....


Jordbærdreng og mælkedreng.

Jeg har ledt efter en opskrift på lagkage stykker. Er der mon nogen der ligger inde med sådan en?

God weekend :0)

tirsdag den 26. juni 2012

En liflig duft

af hyldeblomster, breder sig i mit køkken. Nogen synes det stinker lidt af kattepis, men jeg ELSKER duften af hyldeblomst :0) Når jeg har lavet årets portion af hyldeblomstdrik, så ved jeg også, at sommerferien står for døren og det er en ret så skøn fornemmelse.
Jeg plejer nu at synes det er så hyggeligt at gå en tur og samle hyldeblomster, men i år besluttede jeg sammen med min dejlige nabokone, at vi skulle plyndre hendes lille træ. Det er et selvsået træ, der står mast inde mellem hendes brændeskur og naboens garage, så det var med livet som indsats, jeg (kæphøj) sagde, at jeg da sagtens kunne stå på stigen og klippe dem ned til os. Det gik også fint, lige indtil hun spurgte om hun kunne slippe stigen og trøste et barn..... Ja, ja.....jeg kan sagtens stå her selv......troede jeg ;0) Men bedst som jeg stod der og strakte mig langt ind over taget, gled stigen og med et BRAG røg stige og jeg pladask ned på fliserne!
I bedste tegnefilm stil, klamrede jeg mig til stigen (lidt fjollet, når den nu var på vej mod jorden i rasende fart....) hvilket resulterede i, at jeg maste mine tæer og fingre og slog min ene arm! Heldigvis brækkede jeg ikke noget og ramte ingen med stigen på vej ned, men jeg fik mig da et chok og blev enig med min nabo om, at gå om på stien og plukke resten af de klaser vi skulle bruge :0)

Flere gange i løbet af dagen, er vi knækket sammen af grin over mit lille "stunt".....og kan faktisk i skrivende stund stadig små-klukke lidt over det :0)

Men vi fik lavet hver vores portion hyldeblomst drik, som nu står og trækker i køleskabet.



De sidste par år har jeg lavet min hyldeblomst drik med jordbær og det smager helt fantastisk!

Har du lyst til at prøve min version, kommer her en opskrift:

40 klaser hyldeblomster
40 g vin- eller citronsyre
2-3 citroner i skiver
1 bakke friske jordbær
1½-2 kg sukker
2 L kogende vand

Klip de grove stængler af og kom klaserne i en gryde eller stor skål. Tilsæt citronsyre, citroner, jordbær og sukker og hæld det kogende vand over. Rør jævnligt til sukkeret er opløst og sæt det i køleskabet med låg på. Lad det trække 3 dage inden du filtrerer det og hælder det på atamon skyllede flasker. 
Jeg plejer at tilsætte et par låg atamon, så det holder lidt længere.

TIPS: Du kan lave den skønneste "tøse-snaps" af "pulpen". 

Kram væden ud af pulpen og lag den i en skål. 
Hæld en flaske vodka over og sæt husholdningsfilm over og lad det trække 4-5 dage. 
Filtrer derefter snapsen og hæld den på en flaske. 

Jeg garanterer at selv de veninder du har der ikke drikker snaps.....drikker denne her!! :0)

God fornøjelse :0)



lørdag den 23. juni 2012

Hekse og....en enkelt troldmand ;0)

Fødselsdage i familien er for vores vedkommende sjældent overstået på dagen.....de afholdes som regel i etaper og idag havde vi så inviteret til anden etape af Magnus´ fødselsdag. En dag vi havde glædet os til, da det betød besøg af fætre, kusiner, faster, tante, onkler, moster, farmor og gamle oldefar.

 Mens jeg forberedte "lidt" i køkkenet, hyggede farmor sig med tøserne og lavede små hekse af græs til aftenens bål i haven. Ååååhh, hvor så det altså hyggeligt ud....jeg fik helt lyst til at være 8 år igen, men jeg måtte nøjes med at være fotograf og så ellers gå tilbage i køkkenet i arbejde videre :0)

Farmor viser hvordan man laver hekse af græs og stofrester.

Der tegnes ansigter på heksene.

Katrine lille søde heks..... Det er da næsten synd
at brænde hende af ;0)

Endnu en heks kom til verden :0)

Onkel blev inspireret og gik til stor morskab for ungerne, igang med
......en troldmand :0) Og hvorfor det er en troldmand, ses vist tydeligt 
på næste billede....!!

Need I say more???


Så er alle heksene klar til at blive futtet af.




torsdag den 21. juni 2012

Billeddag.

I lørdags holdt vi en rigtig kreadag, hvor der blev produceret billeder i stor stil. Jeg er så heldig at kende en, der er rigtig dygtig til at lave billeder på lærred via medieoverførsel og hun deler gerne ud af sin viden :0) Jeg har faktisk lavet en byttehandel med hende.....jeg skulle lave en filtet taske til hende (som I allerede har set i et tidligere indlæg) og så vil hun male et billede til mig. Mens hun instruerede os semi-noviser i teknikkerne, startede hun på mit billede og jeg GLÆDER mig til at se det færdige resultat. Kan vidst godt røbe, at det bliver noget med MANGE farver :0)

Jeg selv fik lavet disse billeder....


Ja, ja.....jeg kan godt lide det her citat, så det kom på flere billeder :0)

Elsker også citatet på det lilla billede: 
One little positive thought in the morning, can change your whole day...


Endelig fik jeg lavet et billede med hver af mine børn :0) Her er det Magnus´.

Desværre gik der noget galt med Katrines, så det arbejder jeg videre på.
 Det kommer på indlægget ved lejlighed.

torsdag den 14. juni 2012

Bogmærker

Nu nærmer sommerferien sig og for mig betyder det afslapning i stor stil!!! Med  mig på mine ferier har jeg altid en bog, jeg er igang med og derfor har jeg idag været igang med at lave bogmærker.

 Passer perfekt til hjørnet af bogen, så jeg slipper for at lave "æsel ører" i mine egne fine bøger :0)


Har du selv fået lyst til at lave bogmærker til din sommerferie læsning, kommer her en simpel DIY.

Tegn en skabelon på et stykke papir eller karton, alt efter hvor stift du vil have bogmærket.
Hver kvadrat er 8 x 8 cm, men du kan selv bestemme hvor stor du vil have dit. De skraverede fælter skal ikke bruges.

Klip skabelonen ud.

Klip et stykke farvet karton, papir eller tapet (8 x 8 cm) og lim det på firkanten.

Fold de to flapper ind over.

Lim dem sammen. Jeg bruger altid dobbeltklæbende tape, men en limstift kan fint bruges.

Sådan :0)

Klip til sidst en trekant, der passer til flapperne og lim den på. 
Taaa daaa, så er bogmærket færdigt :0)








tirsdag den 12. juni 2012

Sommerens favorit

Hjemmelavet pesto ER og BLIVER en af mine favoritter om sommeren.


Der er mange måder man kan lave pesto på og den mest anvendte er nok basilikumpesto, men jeg bruger som regel persille, da min have altid bugner af det om sommeren. 
Den oprindelige opskrift er også med pinjekerner, men jeg synes efterhånden de koster en halv arm, så med tiden har jeg forsøgt at erstatte dem med andre former for nødder og det smager ganske godt og er meget billigere :0)

Her kommer en DIY på min pesto :0)

75 g pinjekerner eller anden form for nødder (hasselnødder, cashewnødder eller mandler)
1 stor dusk persille
6 fed hvidløg (mindre kan også gøre det)
100 g reven parmesan ost
1½ dl olivenolie
salt og peber

Hvis du erstatter pinjekernerne med saltede cashewnødder, som jeg ofte gør, så hold lidt igen med salten, da nødderne er salte i sig selv :0)

Dertil hører selvfølgelig nye danske kartofler, en lækker salat, iskold rosévin og noget godt kød til grillen!



God sommer og velbekomme....



mandag den 11. juni 2012

Nyt projekt

Så fik jeg lavet en taske mere.....og den blev heldigvis den rette størrelse. Det er (skide) svært at beregne, hvor stor tasken bliver, når den har været en tur i vaskemaskinen....det er altid en SURPRISE. men denne gang var størrelsen perfekt :0)

Det ser ikke ud som om der er så stor forskel på dem, men det er der :0)

Og her er så mit nyeste projekt....



lørdag den 9. juni 2012

PANG!!!

Idag skal der knald på farverne! Om små to timer, skal jeg til 40 års fødselsdag hos en kær veninde. Oprindeligt var det et arrangement i naturens tegn, med hygge i skoven, mad over bål, telte, lege og Blå-Gajol i rigelige mængder, men da vejrguderne ikke just er med os, er festen rykket hjem i stuen, så jeg er hoppet ud af båltøjet og har lagt "lidt pænere" klude frem ;0) Og da hun er en kvinde der godt kan lide knald på farverne, tænkte jeg, at jeg ville følge trop og faldt over denne skønne tunika/kjole i coral!!



Igår købte jeg disse totalt lækre "nubrede" øreringe af en veninde, men har ikke helt bestemt om det skal være de laksefarvede eller de sorte. Hvad siger I?



Håber der er andre, der som jeg, skal ud at feste i aften :0) Go lørdag til jer :0)

torsdag den 7. juni 2012

Miniput taske.

Som jeg tidligere skrev, var jeg på camping i pinsen og der var masser af tid til at strikke og hækle (mens man nøje holder øje med alt og alle der går forbi) :0) Så det blev bl.a til denne valkede taske, som var en bestillingsvare.... MEN, det spændende ved at strikke noget, der skal valkes er altid, ......hvilken størrelse har det, når det kommer ud af vaskemaskinen :0) Denne gang, blev det desværre ikke den rigtige størrelse :0( Det skulle have været en størrelse medium, men endte som en small.....men den er nu rigtig sød, så den beholder jeg selv og er nu gået igang med en lidt større..... :0)


tirsdag den 5. juni 2012

Nyt navn til bloggen!!

Sådan en dejlig fridag, som idag, kan bruges på mange ting.... Jeg "kom til" liiiiige at sætte mig ved computeren for at tjekke bloggen og inden jeg fik set mig om, var der gået en time og min blog har nu både fået nyt design og NYT NAVN!!!! Jeg ved da ikke lige hvad der skete der, men som man surfer mere og mere rundt her i blogland, bliver man inspireret af mange og jeg kunne godt se, at jeg var helt "bag om dansen" hvad design af bloggen angik. Nogen gange skal man lade sig rive med, når lysten pludselig er der og det må man sige, jeg gjorde idag, så fra idag, hedder min blog nu 


VISSE VASSE - og en hel masse :0) 

Håber I stadig har lyst til at kigge forbi og lægge en kommentar i ny og næ......det er nu så hyggeligt!! :0)


søndag den 3. juni 2012

I torsdags blev min bette Basse 6 år og det skulle selvfølgelig fejres med drenge fødselsdag. Det kræver altid lidt forberedelse at holde børnefødselsdag, så der var fuld fart på i det lille hjem aftenen før......for man laver jo altid det sidste i sidste øjeblik......ik? Magnus ønskede sig inderligt en Ninjago kage, så det ønske måtte jeg jo se, om jeg kunne opfylde. Efter et par timer i køkkenet, var jeg tilfreds og her er så det færdige resultat :0) 




Mens jeg syslede i køkkenet med med kagen, lavede Frank skattejagten og jeg synes faktisk den blev rigtig rigtig fin :0)
Vi skulle hente drengene fra skole og derefter gå hjem til os. Der er et stykke at gå, og for at turen ikke skulle føles så lang, havde vi besluttet at lave skattejagten på vejen hjem, så de havde en lille "gulerod" at gå efter. Det blev en stor succes og drengene var meget optagede af "Kaptajn Rødskæg og de andre pirater", der havde efterladt sig spor hele vejen hjem :0) Hjemme i fryseren ventede skatten og den blev modtaget med jubel!