tirsdag den 29. januar 2013

Knit me!!


Jeg fik denne bog af mine børn i julegave og da jeg bladrede den igennem, faldt jeg med det samme for en lækker poncho med norsk mønster. Jeg er VILD med ponchoer og har egentlig ikke brug for en mere.....men hvem har virkelig brug for alt det man går og køber eller selv producerer? Jeg laver det tit, fordi det er sjovt og hyggeligt - jeg kan slet ikke lade være!!
Så jeg smuttede i den lokale garnbiks (MEGET lokal......en gård i den nærmeste lille flække, som vel ikke engang har sit eget postnummer ;0))

Det er der indtil videre kommet det her ud af. Jeg er meget godt tilfreds, bortset fra, at mønsteret "buler" nogen steder, selvom jeg ellers har været meget opmærksom på ikke at stramme garnet ved farveskift. Men jeg håber det kan presses væk, når den er færdig :0)

mandag den 28. januar 2013

Færdig sprutte :0)

Så blev den søde Nelly færdig.

Som I sikkert husker, blev jeg tante til endnu et vidunder for 14 dage siden. Og mens jeg har lavet sprutten, er der mange der har kommenteret den og spurgt, om den var til lille Sarah. Den var den jo faktisk ikke...... Jeg lavede den, fordi jeg så et indlæg hos En elefant, som har startet en indsamling til neonatal afd på Skejby, som jeg synes er en fantastisk tanke. Men nu mener min familie og venner, at den lille baby Sarah skal have den, så nu må jeg igang med en sprutte mere.....for neonatal afd skal bestemt ikke snydes ;0)
Jeg havde jo egentlig døbt hende Neonatal Nelly, men nu hedder den altså ikke noget mere.....den må navngives af ejermanden selv, når hun bliver stor nok til det :0)
Men sød er den da :0)



onsdag den 23. januar 2013

Hæklet sprutte - Neonatal Nelly

For et par dage siden, læste jeg at Josefine med bloggen En Elefant, er igang med at samle hæklede sprutter ind til neonatal afdelingen på Skejby. Du kan læse Josefines indlæg her. Det fangede min interesse med det samme, så jeg gik straks igang med den lyserøde neonatal sprutte Nelly. Hun er ikke færdig endnu, men jeg skal i strikkeklub i aften og håber på at gøre den færdig.......(men der skal jo også snakkes, så vi må se hvor langt jeg kommer) :0)

Den er da lidt sød, selvom den kun er halvfærdig.

Lidt sjovt, at armene sådan snor sig.....helt af sig selv ;0)

Har du også fået lyst til at lave sprutter, så kig forbi Josefines blog og meld dig :0)


tirsdag den 22. januar 2013

Flere lapper

Igår kom posten med flere breve til mig.... Normalt får jeg ikke så mange breve mere (udover til jul og dem med ruder i), så det er en sand fornøjelse af tømme postkasse for tiden :0)

Jeg modtog disse fine lapper fra Trine, som har bloggen Handmadebylevinsen.

Er specielt vild med den grønne med blomsterne, den er bare SÅ fin! 

Jeg modtog også brev fra Susan, som har bloggen Annas mor blogger.

Også her var der fine lapper og som en lille ekstra gave, var der disse små søde hæklede hjerter med.
Tusind tak for dem Susan :0)

MEN.......for der er altid et MEN hos mig ;0) Jeg har været en kæmpe klovn, at sende lapper afsted i sidste uge, uden selv at skrive ned, hvem jeg sendte til (virkelig flot Signe). Jeg ved jeg har sendt til Sara med bloggen Bournonville, men hvem af jer har ellers modtaget lapper fra mig??? Skulle jo nødigt sende flere afsted til den samme og glemme en anden ;0) PINLIGT!! Nu er der kommet styr på listen...
Men elsker denne leg og håber der er flere der melder sig til at bytte med mig :0)


lørdag den 19. januar 2013

Byt en lap, lap et tæppe....

Som I ved, har jeg meldt mig i legen Byt en lap, lap et tæppe. Jeg har allerede modtaget de første lapper og har selv sendt de første 2 bunker afsted.

Disse har jeg modtaget fra Sara som er hovedpersonen bag legen. Hun har bloggen Bournonville. 


Men jeg mangler stadig nogen der har lyst til at bytte lapper med mig. Så sidder du og overvejer, at kaste dig ud i at lave et babytæppe eller et lidt større tæppe som jeg, så kom frisk og byt med mig :0)

tirsdag den 15. januar 2013

Mon storken kan komme frem for al den sne?

Det håber jeg da virkelig, for jeg venter spændt på, at min lille niece skal komme ud og hilse på verden :0)
Hendes søde mor er sat til at føde idag, så hun kan jo komme, hvornår det skal være.....
Som dem af jer der fast læser med ved, så har jeg arbejdet hårdt på at blive færdig med et lille babytæppe til den lille prinsesse og i torsdags lykkedes det mig at hæfte den sidste ende (har hæftet 288 ender.....but who´s counting.....). Jeg kan nu tilføje endnu et projekt til "Færdige projekter" og det føles godt.
 Mine projekter har det jo ellers med at ende i skuffen med "snart færdige projekter", men nu ligger det her altså :0)

Det har været en lang proces, men også hyggelig, så det bliver ikke sidste gang jeg hækler et babytæppe :0)
Her kommer der en masse billeder undervejs i projektet.

Der hækles oldemorfirkanter i et hjemmelavet mønster.

Stakkene vokser.

Der lægges op og måles......mon der skal bruges flere?
Ja, lidt endnu.....

Så bliver de spændt ud på strygebrædtet med knappenåle, 
så de kan få fine skarpe hjørner.

Godt med damp på, UDEN at røre garnet ;0)


Så skal de tørre, til de er helt kolde og derefter fjernes knappenålene.

Der er tydelig forskel på den til venstre der ikke er dampet endnu og den til højre, der er dampet og nu har fine lige kanter (næsten) og skarpe hjørner. Nu er de klar til at blive hæklet sammen i baner.

Det færdige tæppe :0)



Mangler nu kun en enkelt lille bitte detalje. Jeg har fundet det her fine mærke,
som jeg gerne vil sy på, men jeg kan ikke bestemme mig for, hvor det sidder
bedst..... Mon det skal være her i hjørnet? Hvad synes I?

Rundt om fik det forresten et par runder fastmasker og en række tungemasker :0)
Klar til aflevering!

Hun skal selvfølgelig også have den flagranke, som jeg også har hæklet.













fredag den 11. januar 2013

Tøse weekend

Som kom dagen endelig.....
Jeg er så priviligeret at have en masse dejlige veninder og 4 af dem, skal jeg idag i sommerhus med. Vi har været veninder siden folkeskolen, på trods af at vi er fordelt over flere årgange og holder stadig fast i at ses. Da jeg for 7 år siden flyttede til Jylland, ser jeg dem desværre ikke så tit, som jeg gerne ville og som de ser hinanden, men derfor er glæden bare større, når vi alle 5 er samlet.
Vi mødes altid i sommerhus en weekend i januar og så står den på gamle minder, snik snak, dejlig mad, hygge, afslapning, læsen bøger, kaffe i rigelige mængder, slik i rigelige mængder og selvfølgelig vores obligatoriske pakkeleg, som oprindelig udsprang af vores julefrokost :0)

Jeg melder mig altid til at stå for kagen til den dag vi ankommer og i år er ingen undtagelse.

Jeg har bagt en kaffe-valnøde kage og den smager himmelsk 
(har prøvesmagt lidt af det der skulle skæres fra)

Svampet og lækker med lige tilpas meget kaffesmag.

Til aftensmad skal vi have karrysuppe, så jeg medbringer italienske flutes.

Nu vil jeg klappe computeren sammen og smutte afsted til Sjælland.
Rigtig god weekend til jer alle :0)



mandag den 7. januar 2013

Mens der arbejdes....

Der har været frygtelig stille på bloggen længe. Det er ikke fordi jeg er ude at rejse eller sidder i et hjørne og triller tommelfingre. Jeg har simpelthen bare STRESS..... Ikke på den dårlige måde stress.....bare stress over om jeg nu når at blive færdig med det lille hæklede babytæppe, som jeg begyndte på i oktober.

Dengang tænkte jeg "Der er lææææænge til januar", hvor den lille prinsesse (min kommende niece) kommer til verden, men shit.....nu ER det januar og jeg er slet ikke færdig.

Jeg brugte hele december på at lave julekreationer og hjemmelavede gaver og adventsgaver, så der blev slet ikke tid til det lille tæppe. Men nu kan hun komme hvornår det skal være, så jeg bruger ALLE ledige stunder til at hækle og HÆFTE ENDER (som jeg hader som pesten).
Jeg er faktisk ret langt.....mangler kun en enkelt række, men så opstod der KRISE!!! Jeg løb tør for garn....pis-pis-pis-pis!! Jeg tog i Søstrene Grene og kunne konstatere, at den farve jeg brugte var udsolgt.....endnu mere pis-pis-pis-pis!! Jeg tog faktisk derind 3 gange.....bare for at konstatere at den VAR UDSOLGT - øv!
Men pludselig ringede en veninde, at hun stod i Århus og havde fundet farven i Søstrene Grene.....yes-yes-yes-yes!! Så nu hækler jeg derud af igen og håber virkelig jeg når det sidste inden min svigerinde føder :0)
I skal nok få masser af billeder, når det er færdigt. Starten kan du se her.

Men så kan jeg til gengæld vise de puder, jeg syede til et par julegaver :0)

Ønsket lød på puder i lilla, lime grøn og sort.

Der tegnes og klippes.

Rund pude til min niece på 10.

En pude mere til niecens nye værelse - og helt efter hendes farve ønske. 
Med et strejf af neon.



En pude til min svigerinde og svoger.


Også med et strejf af neon.