mandag den 29. oktober 2012

DIY på pulsvarmere

Flere har spurgt, både her på bloggen og ude i det "virkelige liv", om jeg ville dele opskriften på mine seneste pulsvarmere - og det vil jeg naturligvis gerne :0)

Garnforbrug: 45g Alpacca uld
Nål: 3,5

Alt efter hvor lange du vil have dem, skal du slå masker op, som er deleligt med 5 + 1 maske at vende på.
Til mine slog jeg 51 masker op.

1 række: Hækl 1fm i 2. maske fra nålen og hækl 4 fm i de næste 4 masker, 5 stm i de næste 5 masker - gentag rækken ud. Vend med 1 lm.

Fra nu af hækles alle masker kun gennem bageste maskeled.

2: Hækl *5 fm i de første 5 stm og 5 stm i de næste 5 fm* - gentag rækken ud. Vend med 3 lm (det er den første stm i næste række)

3: Hækl *4 stm og 5 fm i de næste 5 fm* (altså i denne række hækles der stm i stm og fm i fm) - gentag rækken ud. Vend med 3 lm (det er den første stm i næste række)

4: Hækl *4 stm, 5 fm* - gentag rækken ud (her hækles der altså stm i fm og fm i stm). Vend med 1 lm.

5: Hækl fm i fm og stm i stm rækken ud. Vend med 1 lm.

Gentag række 2-5.

Jeg kunne ikke læse mig til, hvornår jeg skulle sætte af til hul til tommelfingeren, så jeg målte mig frem.
Når du synes det passer med hul til tommelfingeren, hækler du de første 10 masker af den række du er nået til. Slå 10 lm op og springer de næste 10 masker over (dvs 5 fm og 5 stm....eller omvendt) Fortsæt arbejdet i den 11. maske. Luk af, når du synes pulsvarmeren passer rundt om dit håndled. Sy sammen ret mod ret.

Håber du kan hitte hoved og hale i opskriften ellers er du velkommen til at spørge, så må jeg prøve at forklare :0)

God fornøjelse.

10 kommentarer:

 1. Tusind tak for opskriften :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak.... Håber den giver mening :-) Har ikke prøvet at skrive en opskrift ned før ;-)

   Slet
 2. Takk for at du deler, disse vil jeg prøve

  SvarSlet
 3. Hvordan starter man? Skal man slå fastmasker/stangmasker op til at starte med eller? Kunne virkelig godt bruge en detaljeret udgave af starten da jeg ik rigtig kan se hvordan man skal starte :S

  SvarSlet
 4. Hej Jeanne.
  Undskyld jeg ikke har skrevet det lidt tydeligere, men man starter altid med at slå op med luftmasker.......uanset hvad du skal hækle :0)
  håber det hjælper dig. Er du nybegynder, så Google luftmasker, der får du en udførlig vejledning.....evt på Youtube :0)

  SvarSlet
 5. Visse-Vasse okay mange tak :D Har hæklet en prøveklud med LM, STM, og FM :) Men har fået at vide at det ikke er en opskrift for nybegyndere den her. Synes også det er svært at få fat i maskerne (lm) når man hækler i alpaca :( prøvede lige her i går og kunne slet ik komme til :( Virkede som om jeg havde hæklet dett for stramt?

  SvarSlet
 6. men jeg har så oss kun en str 3. Kan den bruges?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan den godt, de bliver bare lidt mere faste ;0)

   Slet
 7. Det er nok rigtigt.....den er ikke for nybegyndere. Jeg havde selv lidt start vanskeligheder, men da først jeg fangede teknikken, var den nem nok :0) Men sådan er det jo med det meste ;0) Jeg startede med at hækle grydelapper, og så gik jeg over til små dyr, påskepynt osv....alt sammen med fm :0) Prøv dig frem og ellers find små videoer på Youtube, hvor de viser hvordan man gør....sådan startede jeg :0) Håber det hjalp.

  SvarSlet
 8. Er det helt rigtigt forstået at det fra række 3 er 4 stgm og 5 lm hver gang, og ikke 5 af hver, som i de første rækker?

  SvarSlet